Atidarydami Alaus Namus, turėjome vieną tikslą – sukurti vietą, kurioje būtų galima susipažinti su tikru lietuvišku alumi, gaminamu pagal mūsų protėvių tradicijas ir receptus. Šiuo metu Alaus Namai yra vieni iš pagrindinių tokio alaus kultūros sklaidos centrų Vilniuje.
Tačiau tik šis pasiekimas mūsų netenkino ir mes nutarėme žengti sekantį žingsnį – atidaryti kelis kartus didesnį restoraną, kuriame būtų galima ne tik mėgautis tikruoju lietuvišku alumi, bet ir pačiam jo pasigaminti, kur paragavę senosios lietuviškos ar modernios europietiškos virtuvės patiekalų, galėtumėte patys savo rankomis išsikepti duonos kepaliuką ar gardų meduolį senovinėje duonkepėje, švęsti šeimos ar draugų šventes šiuolaikiškai arba taip, kaip tai buvo daroma senaisiais laikais. Taip gimė Pilialaukis – mūsų antrasis žingsnis. Kviečiame visus jį žengti kartu su mumis!